Friday, December 21, 2012

22 Ciri Orang Mencintai Kamu

Tarikh : Anytime
Masa : Any moment
Tempat : Any place
Tema : Love & Sweet
Pelakon2 : Org yg mencintai kamu

1. Orang yg mencintai kamu tak pernah memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu yg dia tahu di matanya hanya ada kamu satu2nya.
2. Kalau kamu sudah memiliki kekasih, dia tidak peduli, yg penting bg dia kamu bahagia dan kamu tetap impiannya.
3. Orang yg mencintai kamu selalu menerima kamu seadanya, dimatanya kamu yg paling catik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu berlebihan.
4. Orang yg mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yg kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu segala kegiatan kamu.
5. Orang yg mencintai kamu akan mengirimkan sms ucapan "Selamat pagi", "selamat malam" walaupun kamu tidak membalasnya.
6. Kalau di hari ulangtahunmu kamu tidak mengundangnya, setidaknya dia akan menelefon ataupun mengirim pesan.
7. Orang yg mencintai kamu akan selalu mengingati setiap hari yg dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin hari yg kamu sendiri telah lupa setiap detiknya kerana saat itu adalah sesuatu yg berharga buatnya.
8. Orang yg mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yg kamu ucapkan bahkan mungkin kata2 yg kamu sendiri sudah lupa pernah mengatakannya.
9. Orang yg mencintai kamu akan belajar menyukai lagu2 kesukaanmu, bahkan mungkin meminjam CD kerana dia ingin tahu apa kesukaanmu, kesukaanmu kesukaannya juga.
10. Kalau terakhir kali kamu bertemu kamu sedang sakit mungkin flu, pening atau sakit gigi, beberapa hari kemudian dia akan mengirim sms dan menanyakan kepadamu kerana dia risau akan kamu.
11. Kalau kamu beritahu padanya yg kamu akan menhadapi ujian dia akan menanyakan bila ujian itu, dan saat harinya tiba, dia akan mengirim sms 'good luck' untuk memberi semangat kepadamu.
12. Orang yg mencintai kamu akan memberikan sesuatu miliknya yg mungkin kamu anggap ia benda biasa, tetapi ia barang yg istimewa buatnya.
13. Orang yg mencintai kamu akan terdiam sesaat, saat sedang berbicar di telefon dgn kamu, sehingga kamu menjadi bingung, saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggongcang dunianya.
14. Orang yg mencintai kamu selalu ingin berada dekat denganmu dan ingin mnghabiskan hari2nya bersamamu.
15. Jika kamu telah berpindah ke tempat lain, dia akan memberikan nasihat supaya kamu sentiasa berwaspada dengan keadaan sekeliling yg mungkin akan membawa pengaruh buruk bagimu.
16. Orang yg mencintai kamu bertindak lebih kepada seorang saudara daripada seperti seorang kekasih.
17. Orang yg mencintai kamu sering melakukan hal2 yg pelik seperti menelefonmu 100kali dalam sehari atau membangunkanmu di tgh malam untuk mengirim sms atau menelefonmu kerana saat itu dia sedang memikirkanmu.
18. Ketika orang yg mencintai kamu sedang merindukanmu dan melakukan hal2 yg membuat kamu merasa rimas atau gila dan kamu memberitahu tindakannya membuat kamu terganggu dia tak akan mengulanginya dan meminta maaf kepadamu.
19. Jika kamu memintanya untuk mengajar kamu sesuatu, dia akan mengajar kamu dgn sabar walaupun mungkin kamu orang yg paling bodoh di dunia.
20. Tika kamu melihat handphone nya, namamu menghiasi sebahagian besar inbox nya dan dia masih menyimpan mesej kamu walaupun pesan itu sudah kamu kirim sejak berbulan-bulan bahkan bertahun-tahun yg lalu.
21. Jika saat kamu merindukannya dan ingin memberikannya kesempatan, dia akan tetap di sana menunggumu kerana dia tak pernah mencari orang lain. Ya dia tetap menunggumu.

diambil dari SINI

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...